Ana Sayfa > Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Her yıl okulumuz öğrenci velilerinin sözleşme imzaladığı servislerin denetim ve takibini yaparak, yıl boyunca servis işlerini kontrol etmektedir. Bunun haricinde dileyen özel araçlarıyla, dileyenler toplu taşıma terminal yönüne gelen araçlar ile okulumuza gelebilir. Ayrıca yeni faaliyete geçen T2 hattı ile de okulumuza ulaşım mümkündür.

Okulumuzun kendi yönetiminde bir pansiyon yok ve öğrenciler için pansiyon zorunlu değildir. Aynı binayı paylşatığımız AOS Sosyal Bilimler Lisesi yönetminde okulumuz bahçesinde bulunan kız ve erkek pansiyonlarında ihtiyacı olan öğrenciler kalabilmektedirler. Yatılılık başvuru konusunda bilgi ve desteği okul idaresinden alabileceksiniz.

Okulumuz Yalova yolu üzerinde Tofaş fabrikası karşısında, "Alaşarköy Mahallesi, İstanbul Caddesi No:479/8 Osmangazi" adresindedir. İletişim sayfamızda gereken bilgilendirme yönlendirme vardır. Mesai saatleri içerisinde okula gelerek görebileceğiniz gibi 02242842112 nolu tercih danışma hattımızdan da bilgi alabilirsiniz.

Osmngazi ilçesinin iki güzide proje okulunun aynı binada olması sorun değil, tam tersine imkanlar doğru kullanıldığı için fayda bile sağlayabilmektedir. Öğrencilere sene başında verilen doğal sınırlar ile nasıl davranılacağı belirtilerek şu ana kadar sorunsuz bir şekilde eğitim faaliyetleri sürdürülmüştür.

Okulumuz 1990 yılında hayırseverimizin inşaa ettirdiği Uludağ eteklerinde bulunan Soğukpınar köyünden 2018 yılı itibariyle taşınmıştır ve şu an AOS SOsyal Bilimler Lisesi binası ile ortak binada faaliyet sürüdürmektedir. Ve hemen yan bahçede inşaatı süren kendi bağımsız binasına çok kısa sürede geçmesini bekliyoruz.

Okulumuz proje okulu olduğundan, öğretmen seçimleri ve görevlendirmeleri daha özel olarak yapılmaktadır. Bu bakımdan mesleki deneyimi yüksek, dinamik ve çok sağlanm bir eğitim kadrosu ile başarılarımızı artırmamız tesadüf değildir. Okulumuza öğrencinizin gelmesinin en önemli nedeni öğretmenlerimizin özverili, başarılı çalışmaları olmalıdır.

Okulumuz geçmişte olduğu gibi halen başarılarını web sitemizin başarılarımız bölümünde yayınlamaktadır, Buradan sayısal verilerden bilgi edinebilirsiniz.

Okulumuz yıl boyunca çeşitli projeler, faaliyetler, etkinlikiler ve yarışmalar ile burada kısaca anlatamayacak kadar dolu doludur. Okulumuzu sosyal medya sayfalarının @ahgfenlisesi araması ile bulabileceğiniz sayfalarından takip etmenizi öneririz.

Okulumuz 2018 yılı sonuna kadar sadece 60 öğrencilik kontenjanlı, Soğukpınar mahallesinde, Uludağ eteklerinde pansiyonda kalınması gereken bir okuldu, bu sebeble mezun sayıları buna bağlı olarak azdı, fakat okulumuzun yukarı sorularda da açıklandığı gibi merkeze taşınması ve bağımsız kendi binasına geçmesi ile kontenjanı ve mezun öğrenci sayısı artacaktır.

Okulumuzda tek tip üst kıyafet uygulaması devam etmekte olup, üzerinde AHGFL yazısı nakışlanmış tişört ve polarlar kullanılmıştır. Bunun haricinde pantolan, küpe, takı ve kılık ile ilgili durumlarda yönetmeliğin belirlediği şekilde, hepsinden önemlisi "AHGFL Öğrencisi", "Bizim Öğrencimiz" olmaya yakışır şekildedir.

Okulumuz tüm proje okullarında olduğu gibi 30 kişilik sınıflarda eğtiim görmektedir.

Okulumuzda 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında 2 sınıf, yani kontenjanı 60 'dır.

Her yıl LGS sınavı sonucu öğrenciler kendi puanının hesaplanması ile tercihte bulunur. Taban puan ifadesi geçen yıl okulu tercih eden öğrencilerden kontenjan kadar alındığında en son öğrencinin puanını ifade etmektedir. Bu bakımdan taban puanı okullar belirlemez, sınırlayamaz, müdahale edemez. Yani bu yıl okulumuzu tercih ederek kayıt hakkı kazanan öğrencilerden en son puanı olan öğrencinin puanı taban puan, en yüksek puanıda tavan puan olarak ifade edilir. Bu bakımdan okulumuzun daha çok tercih edilecek olması taban puanı her yıl artırdığı gibi bu yıl daha da çok artırabileceği öngörülebilir.2022 yılı yerleştirme sonuçlarına göre taban yüzdeliği 2,27 olarak sonuçlanmıştı. Tavan yüzdeliğimiz 0,66 olmuştu.

Okulumuz yapısı gereği akademik olarak gelecek vaadeden öğrencilere, gelecek planlarına destek verecek her türlü donanımıyla, her ortamda destek olmuş bir okuldur. bu bakımdan öğrenci talep ve ihtiyaçlarına göre her sınıf seviyesinde DYK kursları yapılmıştır. Özellikle son sınıf öğrencilerimizin kurslarımıza göstermiş olduğu teveccüh ile yıl boyunca onlara destek olunmuş, başarılarının artmasına ciddi katkıda bulunduk, aynı düşüncelerle destek verilmeye devam edilecektir